Härligt krämiga ostar

Hemligheten bakom en riktigt hantverksgjord ost börjar med mjölken som i det här fallet kommer från Fredrikslunds Gård, ett stenkast från mejeriet.  Hantverket är att ysta, och att sedan lagra med omsorg tills osten är klar. Vår grund är hämtad från gamla metoder och recept som kryddats med en dos nutid. Några exempel är cheddarost, tomatost med tomater från gårdens växthus och en Kyrkbyns Vita som smälter i munnen. Roliga samarbeten leder alltid till spännande smaker. Signum för våra ostar är att de är krämiga och hantverksmässigt gjorda i liten skala.

Grillost

Vår grillost är en mjuk gräddig och elastisk ost. Grillosten steks eller grillas med fördel på låg temperatur utan att tillsätta något. När osten släpper fettet så bryns detta tillsammans, vilket ger en extra smakupplevelse. Galet gott enligt oss.​

en grön tallrik med en krämig brieost

Kyrkbyns vita

En krämig ost som med sin karaktäristiska vita yta liknar en brieost, som ung är mild men när den mognar blir djupare i smaken. Passar perfekt för ostbrickan, en matig macka eller varför inte värmd i ugn med smarriga tillbehör.​

En hårdost med grillad paprika och örter

Paprika örtost

Med grillad paprika, vitlök, oregano och andra örter är det här en mycket populär gräddig hårdost. Passar till vardags och till fest. Försvinnande god.

Tomatost

Tomat örtost

– endast under säsong höst.

Här får växthusets solmogna tomater rostas i ugnen tillsammans med örter som basilika och vitlök innan den blandas med osten. Resultatet blir en ljuvligt krämig ost med mycket smaker.

Stora Skedvi Mejeri logotyp på grå bakgrund

Röda klingen

Kittosten känns igen på sin orange/gula yta och aromrika doft. Smaken är lite djupare och passar perfekt ihop med kex och din favorit marmelad.

En skärbräda med med en burk som innehåller salladsost

Salladsost

Smaksatt med örtkrydda ligger denna ost i svensk gyllene rapsolja. Förgyller och lyfter varje sallad och gör den till något extra.

Cheddarost med ett rött hölje

Julens cheddarost

Julens cheddarost är väl värd att vänta på. Den lagras i minst 8 månader men smakar mer om den lagras längre. Passar perfekt till julbordet men också som en god dessertost.​

Ost som är bakad i ugnen

Kaffeost

Kaffeosten härstammar från norra Sverige och Finland, där den ingår i samekulturen. Den tillagas av mjölk och löpe, vars ostmassa sedan gräddas i ugn. Osten, som är ganska neutral i smaken, med endast lite salt tillsatt äts i stället för kaffebröd och bitar av osten läggs i kaffet. ​

Två glass som är fyllda med ostkaka och hallonsylt

Ostkaka

Ostkaka gjord efter gammalt recept med mycket mandel och bittermandel packas i 300g förpackning, smakar ljuvligt tillsammans med grädde, glass och sylt.

Dessutom glutenfri.​

Småskalig och hantverksmässig glass

Glassförpackningar från Stora Skedvi Mejeri. Tre i bakgrunden och en öppen liggande i förgrunden.