Stora Skedvi Mejeri huserar i källaren på Skedvi Bröd – Sveriges nya matdestination med knäckebrödsbageri, saluhall, restaurang, växthus och så mejeriet. När den gamla fabriken byggdes på 1940-talet huserade redan då Stora Skedvi Mejeri innanför väggarna. Nu är cirkeln sluten.
Det råder en stor kreativitet i det småskaliga hantverket. För Pernilla Hessman som driver mejeriet är det viktigt att undvika onödiga tillsatser, därför är basen mjölk, grädde och ägg från gårdarna i Stora Skedvi och det mesta av smaksättning kommer från skogarna och trädgårdarna runt om. När det kommer till samarbeten sker det med andra aktörer med samma värderingar om lokal mat.
Kreativa samarbeten
Vi älskar att samarbeta, eftersom det alltid resulterar i någon ny spännande produkt. Exempel på samarbeten är Tångkulla med en Tångsorbet, Oppigårds med ölglass, samarbete med Gamla Säters kafferosteri blev en kaffeglass. Och så klart samarbetar vi med Skedvi Bröd med vår knäckebrödsglass.